Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Intiaanipannukakkuja


Hei ja terveiset Pariisista!
Viime viikonloppuna kyläilimme
serkkuni Tanjan ja hänän miehensä Wileyn luona Ranskassa,
 pienessä 35 asukkaan kylässä,
josta retkeilimme sekä Pariisiin että kauas maaseudulle.



Kevät on Ranskassa jo pitkällä ja
 oli rauhoittavaa tuntea vihertävän ruohon 
ja virtaavan Seine-joen vahva aromi.


Ranska on tunnettu hyvästä ruuastaan ja
edullisesta shampanjastaan,
 joista nautimmekin täysin siemauksin.


Viimeisenä aamuna talon isäntä, Wiley 
taikoi meille Kanadalaisia pannukakkuja.
Sellaisia, joita intiaaneilla on tapana paistella.
Valmiina ne voidellaan voilla,
 kääräistään sisään hyvää makkaraa ja
hypätään hevosen selkään ja syödään samalla matkaa tehden.


Me söimme makkarat makkarana ja
pannukakut voideltiin voilla ja
vielä vaahterasiirappia päälle.

Erinomaistahan se oli.
Aamiaisella ihmettelin vain,
 miksiköhän intiaanit ovat niin hoikkia...


Kiitos Tanja ja Wiley vieraanvaraisuudesta!
Tervetuloa vastavierailulle!

Kanadalaiset Intiaanipannukakut

8 dl maitoa
1 tl suolaa
2 munaa
3 tl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vispaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuiva-ainesekoitus ja neste. Taikinasta tulee melko paksuhko.
Paista pannukakkuja kuumennetulla, rasvattomalla pannulla vaaleanruskean värisiksi. Tavoite on, että pannukakut ovat noin sentin paksuisia.

Tarjoa voin ja vaahteransiirapin kera. Tai voitele voilla ja kääräise paistettu makkara sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti