Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Andalusialaiset pikkujoulut


Terveiset pikkujouluista!
Eikä mistä tahansa pikkujouluista,
vaan oikein kaksipäiväisistä andalusialaisista pikkujouluista!


Tykkäämme kovasti järjestää pirskeitä,
ja mitä erikoisempi teema, sen parempi.
Tälläkään kertaa emme menneet siitä mistä aita on matalin, vaan kinkun, laatikkojen ja joulutorttujen sijaan päätimme järjestää kahtena peräkkäisenä iltana kahdelle eri porukalle iloiset illanistujaiset.



Andalusialaisesta ruuasta tiesimme etukäteen kaksi asiaa:  espanjalaiset viinit ovat erinomaisia ja Andalusiassa kokoonnutaan tuntikausiksi lounaille viinin virratessa ja laulun raikuessa.


Menumme oli seuraavanlainen:

Alkuruoka:

Tapakset & Cava:
Oliivit, Jamon Serrano, chorizo,
hunajameloni, suolakurkku, jalopeno,
suolamanteli, pähkinät, vuohen- ja manchegojuustoa, marinoidut valkosipulinkynnet,
kirsikkatomaatit, sekä patonkia & oliiviöljyä.


Pääruoka (12 hengelle)

Paella ja espanjalainen Raimat tai San Miguel:
6 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
1 pkt Helsingin makkaratehtaan Chorizo-makkaraa
1 pkt Helsingin makkaratehtaan Lammas Merquezia
500 g kalkkunan rintafileetä
2 pss pakastekatkarapuja
2 paprikaa (punainen ja keltainen)
1 parsakaali
1 kg arborioriisiä
5 dl pakasteherneitä
8 dl kuivaa valkoviiniä
3-4 l kuumaa kasvislientä
suolaa, mustapippuria, kurkumaa, savumaustetta
Tarjoiluun persiljaa ja sitruunalohkoja


Leikkaa rintafileet, chorizot ja lammasmakkara lohkoiksi, ripottele suolaa fileiden päälle. Kuumenna öljy ja ruskista hieman kalkkunalohkoja. Lisää makkarat ja kuullota. Siirrä ainekset pois pannulta.  Kuullota sipulia ja valkosipulia minuutin verran, lisää kuutioidut paprikat ja parsakaali. Lisää kurkuma, mustapippuri, savumauste ja riisi. Sekoittele. Kun riisit ovat läpikuultavia, lisää valkoviini, kalkkunat ja makkarat.
Kaada pannu täyteen kasvislientä ja anna muhia sekoittamatta 20 minuuttia. Lisää nestettä, mikäli näyttää kuivalta.
20 minuutin päästä sekoita mukaan herneet ja sulatetut katkaravut, anna muhia hetki. Päälle persiljasilppua ja sitruunalohkoja.  Pannu pois liedeltä ja vieraat pöytään...
Iloinen illallinen voi alkaa...




Jälkiruuaksi tarjosimme:

Mojito juustokakkua, kahvia ja Veteranoa.

Kakkuohjeen muokkasin gluteiinittomaksi  korvaamalla täytekeksit gluteiinittomilla suklaakekseillä ja ruokalusikallisella minttulikööriä.
Kakun ohjeen löydät täältä.




Meillä oli ihan yhtä hauskaa kuin olisimme
tanssineen flamencoa Andalusian yössä.

Kiitos vieraille!

t. S & T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti