Elämyskeidas Ämmilä on pyörähtänyt käyntiin ja
ensimmäiset kurssit on pidetty.
Suuret kiitokset Kimmolle ja Marjolle,
jotka ottivat meidät Tyynelän maitotilalle vastaan.
Ja suuret kiitokset Kankaan Tommille, Villimiehelle,
jolla on mahtava tietovarasto villiyrteistä ja
niiden käytöstä ruuanvalmistuksessa ja lääkinnässä.
Villimiehen mukaan ei ole olemassa rikkaruohoja vaan
luonnon herkkutiskiltä löytyy mitä hienoimpia makuja,
joita ei kannata missään nimessä jättää käyttämättä.
Litulaukka, koiranputki, isomaksaruoho,
koivunlehti, kuusenkerkkä, syreeni ja vuorenkilpi
ovat parhaimmillaan ja odottavat kerääjiä.
Mikäli sinä, ystäväsi, harrastuspiirisi tai työporukkasi on kiinnostunut
pitämään Villimies-kurssin,
ota yhteyttä, villiyrtti aika on nyt parhaimmillaan.
Lauantain kurssilla maistelimme mm. paistettuja voikukan nuppuja,
keitettyjä koiranputken juuria, villiyrttiteetä,
nokkossosekeittoa, villiyrttilevitettä ja
voikukkajaloviinahunajaa.
Nokkossosekeitto:
5 perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pieni kukkakaali
pieni parsakaali
0,5 pkt koskenlaskija voimakas
1 dl kermaa
2 dl ryöpättyä tai kuivattua nokkosta
muutama lehti koiranputkea, voikukkaa, lipstikkaa
suolaa, pippuria, kurkumaa
vähän voita
Kuullota kasvikset kevyesti voissa, lisää vesi ja paloiteltu juusto. Anna porista lähes kypsäksi, lisää nokkonen, pienityt yrtit, mausteet ja kerma. Keitä vielä hetki. Soseuta ja nauti.
Villimiehen sivun löydät täältä ja
Ämmilän kesäohjelman facebooksivuilta
Tuhannet kiitokset kaikille osallistujille,
ihanaa että olit mukana <3
Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita Ämmilän kursseille!
t. Sanna
045 6690669
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti