Hei!
Taas se alkoi, keventäminen...
Ulkoilua, liikuntaa ja keveämpää ruokavaliota.
Lupauksia ja toiveita paremmasta.
Ämmilässä uusi vuosi aloitettiin sauvolaisittain itämaisin maustein valmistetulla lammaskaalilla.
Kun paikallinen Kyynäräisen kaali kohtasi Yliristiniemen luomukaritsan ja lämpimät mausteet, syntyi hieno, kevyt makuliitto, jonka kanssa oli hieno aloittaa hyvä ja kevyempi vuosi 2017.
Itämainen lammaskaali sauvolaisittain
Puolikas kaalinkerä
Muutama lehtikaalinlehti
4 karitsan niskakiekkoa
200 g lammasmakkaraa
Iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
2 rkl raastettua inkivääriä
maun mukaan suolaa, rose- ja viherpippuria
kanelitanko
2 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
2 laakerinlehteä
2 rkl siirappia
vasikanfondia
vettä
voita kaalin paistamiseen
Suikaloi kaali ja lehtikaali, silppua sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota kaalia hetken voissa, paista pannulla myös niskakiekot niin että saavat väriä. Latele pataan kerroksittain kaali, lehtikaali, sipulit, chili, inkivääri, pilkottu lammasmakkara, niskakiekot ja mausteet. Kaada paistinpannulle vettä ja fondia ja anna kiehahtaa. Kaada neste pataan.
Hauduta 150 asteisessa uunissa n. kolme tuntia.
Sää on viime päivinä ollut suotuisa. Ja loppujen lopuksihan ulkoilukeli on vain asenne- ja pukeutumiskysymys.
Kun lisäämme liikuntaa, mielialamme kohoaa, keskittymiskykymme, unenlaatu ja vastustuskykymme paranee.
Ja näin jaksamme paremmin kevääseen.
Hyvää kevyttä tammikuuta sinulle!
Syödään terveellisesti ja läheltä ja
muistetaan ulkoilla,
ihan jokaisena päivänä säähän katsomatta!
Terkuin, Sanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti