Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

maanantai 15. tammikuuta 2018

Juustokakkua... nam!!!

HEI!

Kerron teille nyt suuren salaisuuden:

hysss... Me Annin kanssa rakennetaan täällä Sauvossa Ämmille keittokirjaa
(eikä mitä tahansa keittokirjaa, vaan aitoja lapsuuden makuja höystettynä uskomuksilla ja tarinoilla, joita meille lapsena kerrottiin).

Sen verran raotan yhtä kirjan sivua,
 että löydät sieltä mm. tämän juustokakun reseptin...

Perinteinen juustokakku

Pohja      125g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl van. sokeria

Täyte      puolikas sitruunaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 rkl van. sokeria
1 dl sokeria
pähkinöitä


Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna, Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Voitele irtopohjavuoka (n. 23 cm). Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Tee täyte. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuorikerros ja purista mehu. Vatkaa juusto, munat, sokeri, mehu ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos pohjalle, koristele pähkinöillä ja paista uunissa 50-60 min. Kakun keskusta saa jäädä hiukan hyllyväksi.

Anna kakun jäähtyä, siirrä se kylmään vähintään neljäksi tunniksi ennen tarjoamista.

Leivo, maista, niin varmasti muistat ;)

Iloa viikkoosi!

t. Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti