Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

torstai 1. helmikuuta 2018

Gluteeniton villiyrttikakku

Heippa!

Pitkästä aikaa innostuin kahvikakuista...
Leivonta on minulle yksi parhaista steressinpoistokeinoista, joka tehoaa takuuvarmasti. Kun uppoaa leivonnan lumoavaan maailmaan, murheet ja huolet unohtuvat. Valmis tuoksuva kakku saa sinfoniat soimaan päässä ja hymyn huulille.



Mikäli raaskii jättää kakun syömättä, se säilyy pitkään ja paranee vanhetessaan. Ja mikä herkkutuliainen kahvikakku onkaan!

Oletko kokeillut villiyrttejä myös makeissa leivonnaisissa?
Yksi lemppariresepteistäni on maidoton ja gluteeniton kuivakakku, joka maustuu chilillä, tähtianiksella ja kuivatuilla villiyrteillä.

Tämän kakun juju on hurmaava ja jännittävä mausteseos, joka lämmittää sopivasti suuta ja saa pilvet väistymään auringon tieltä. Mehevyys saa pyytämään vielä siivun lisää...


Gluteeniton villiyrttikakku


4 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl kookosmaitoa
1½ dl voisulaa
1 tl kuivattua chiliä
3 tl kuivattuja murskattuja villiyrttejä
1 tähtianis murskattuna
1 tl ruokasoodaa
4 dl hienoa jauhoseosta
voita ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja voisula. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1,75 - 2 litraa) ja paista 175 asteessa 50 minuuttia - tunti. Kokeile kypsyys tikulla.


Mistä on parhaat kakut tehty?
Aidoista raaka-aineista,
rakkaudesta ja uunin lämmöstä.
Mausteista ja makeaa helmikuuta sinulle!
t. Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti