Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

tiistai 10. tammikuuta 2023

Tammi-helmikuun uutiskirje

 


Jollei tammikuu pauku, niin kyllä helmikuu helisee...

 

Tammikuu on aikaa, joka jakaa vuoden vaikeimman kauden, talven, kahtia – tammikuu on siis talven keskellä. Tammi on hämäläismurteissa tarkoittanut sydäntä tai ydintä ja toisaalta napaa, akselia. Tammikuu on siis sydänkuu.

Tammi- ja helmikuu olivat vanhan ajan työkalenterissa talvilevon aikaa: loppiaisesta alkoivat ”selkäviikot ja reikäleivät” tai ”härkäviikot ja läpileivät”.

Uskottiin että tammikuussa kaadettu puu ei lahoa, ei homehdu, eikä halkeile. Myös syöpäläisten hävittäminen onnistui parhaiten tammikuussa, koska luteet olivat silloin tiineitä.

 

Meillä täällä Elämys Ämmissä nautitaan talven pakkasista ja hämärän hyssystä. Loppiaisena vietimme Unelmien iltapäivää ja Naisten täydenkuun sauna sai lauteet täyteen iloisia kylpijöitä. Sanna ja Timo ovat luvanneet autella sydäntalven yli, leivinuuni lämpiää ja siellä paistuu niin ruisleivät kuin lihapadatkin. Aina kun ikkunasta tuikkii valo, olemme paikalla ja odotamme sinua tulevaksi!

Meillä täällä lumisella mäellä tapahtuu monenmoista:

 

15.1 klo 9-11 Hyvän tuulen brunssi28.1. Savusauna päivä (vapaat vuorot klo 18-22, mahdollisuus ruokailla)4.2 klo 17-19 ja 19-21 Täydenkuun rytmillinen savusauna 

Senegalilaiset rytmit saapuvat Savumaahiseen kun Sabar ja Djembe soi! Tule kokemaan savusaunan lauteille unohtumaton kaikkia aisteja hivelevä elämys. Kaksi saunavuoroa 17-19 ja 19-21, hinta 25€/henk. Ilmoittautumiset saunaan ja ruokailuihin 045 669 0669 tai sanna@ammila.fi. Huom! ensimmäinen vuoro on täynnä!

 

4.4 klo 19 ja 21 Sengalilaista Mafea Elämys Ämmin keittiössä 22€/henk.11.2. Savusauna päivä (vapaat vuorot klo 20-22, mahdollisuus ruokailla)14.2 Ystävänpäivän kiireetön lounashetki klo 11-13Alkumaljana juhannusruusu-sitruunaheinäkombuchaa. Pääruokana kermaista lohikeittoa ja Arvo Ylpön juureen ja Seveliuksen Putten rukiiseen  leivottua ruisleipää. Jälkiruokana lettuja, raparperihilloa ja kermavaahtoa. Hinta 9€/henk. Tervetuloa nauttimaan!14.2. Ystävänpäivän kahvitilaisuus klo 14 Tervetuloa lämminhenkiseen iltapäivän kahvihetkeen ystävänpäivänä 14.2 klo 14. Tarjolla villiyrttikakkua ja ruiskaunokkikermaa. Askartelemme kirjanmerkin ja Sanna lukee runoja. Ystävänpäivälahjaksi jokaiselle oma Valentin hoito-ohjeineen.Hinta 10€/henk. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!18.2. Hyvinvointipäivä - After ValentineElämys Ämmin päivä täynnä ihanaa hyvinvointia ja hemmottelua:klo 10 Hetkiä itselle - aamujooga, Mia Ylijoki (15€)klo 12 Ruokailu (keittolounas, jälkiruoka ja kahvi 12€)klo 14 Saara Sound Healing Sointukylpy (Saara Rauvala, rakkausmeditaatio ja sointukylpy, vahvistava smoothie, 30€)klo 15.30 Iltapäiväkahvi (6€)klo 16-18 Naisten Laulusauna (rakkaudellinen jalkakylpy ja maittava iltapala, 35€)klo 18-20 Naisten Laulusauna (rakkaudellinen jalkakylpy ja maittava iltapala, 35€)Villasukkakävelyä ihanalla luontopolullamme ja unelmakarttapaja Sivumaahisessa koko päivän. Koko päivän paketti 95€. Kysy myös ihania elämysmajoituksia satumökeissä!Ilmoittautumiset 045 669 0669 tai sanna€ammila.fi

Mikäli toivot jotakin erityistä kurssia tai ohjelmaa, pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toiveesi. Enemmän kuin mielellämme järjestämme sinulle juuri sinun näköisesi juhlat, kokouspaketit, työhyvinvointipäivät ja rentoutumisviikonloput.   

 

Onko perheen pienimmille tulossa syntymäpäivät? Järjestämme mielellämme lasten pimeäsynttäreitä. Lämpimissä ulkoiluvarusteissa, otsalamput päässä, on erityisen mukavaa seikkailla metsässä Mielikin huivia etsien ja nuotion ympärillä omaa hodaria valmistaen. Voit jättää kaiken huoleksemme: Meillä on tilaa temmeltää ja niin syntymäpäiväsankarilla, kuin vieraillakin, on varmasti hauskaa!  

Tammikuun villiyrttivinkkimme liittyy katajaan saunavihdan muodossa: 

Nautinto alkaa jo vihdan tekemisestä, kun lähtee lumiseen metsään keräilemään katajan oksia. Valitse vihtaan nuoria ja pehmeitä oksia. Jos oksissa on lunta ja jäätä, sulata ne ennen sitomista. Kuumassa vedessä haudutettu katajavihta panee veren kiertämään, pehmittää ihon ja virvoittaa mielen. Kun löylyvetenä käyttää vihdan haudutusvettä, saa saunaan lisäksi huumaavan tuoksun.Toivotamme sinulle mukavia saunomishetkiä ja oikein hyvää uutta vuotta!

t. Sanna ja Timo, sekä Outi, Reija ja Lari
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti