Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

perjantai 31. maaliskuuta 2023

Pompi Elämys Ämmin kevääseen 🐰 ❤️

 


Hei ystäväni!

Pompi kanssani kevääseen!!!  ͏

Sillä säätieteilijöiden mukaan kevät alkaa huhtikuussa (ja kun katsoo ulos, voidaan varmimmin todeta, ettei se maaliskuussa ainakaan alkanut!). Huhtikuussa saavutetaan useimmiten terminen kevät eli päivä, jolloin vuorokauden keskilämpötila kohoaa plussan puolelle.

Ennen vanhaan sadetta toivottiin mieluummin kuin liian lämmintä, sillä ”sataen suvi tuleepi” ja ”jos hatutta huhtikuussa halkoja hakataan, niin turkit päällä toukoja tehdään”.

Kalavedet kutsuvat huhtikuussa, erityisesti kutuhauen pyyntiin. Vielä ei ole kuitenkaan aika ryhtyä siemeniä kylvämään, vaikka lämmin siihen houkuttaisi, sillä ”eihän hullukaan huhtikuulla kylvä”, koska ”huhtikuun kaurasta ei mitään tule”. (Historia lehti)  ͏    ͏

Mekin odotamme täällä Elämys Ämmissä kovasti kevättä ja lämpimiä säitä. Vaikka kevät on ollut myös meille erityisen haastava, näkymä hyvään ja parempaan aikaan on yhä jäljellä. Tuvan rappusilla on mukava istua kahvikupposen kera ja kuunnella linnunlaulua ja nauttia auringon lämmöstä kaikilla aisteilla.

Tykypäiväkausi on kuumillaan. Luonto- ja tiimiä vahvistavia harjoitteita on tullut lisää ja ne ovat entistä herkullisempia. Lukuisista harjoitteistamme voit valita teille mieleiset. Voit yhdistää tykypäivään sanomisen, porealtaassa poreilun tai vaikkapa hauskan metsäpakopelimme. Elämys Ämmissä tarjottava ruoka on myös puhtaampaa ja maukkaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Ruokapakettiinne voit valita maalaisaamiaisen, lounaan, kahvin ja suolaisen tai koko paketin. Me teemme päivästäsi juuri sellaisen kuin sinä haluat!

Muistathan ihanat metsäporeallasiltamme: Päivä-/iltakylpy kuudelle kylpevälle sis. pyyhkeet hintaan 60 €/ryhmä. Tarjous voimassa huhtikuun loppuun saakka. Ole puhdas kuin pulmunen ja varaa jo vaikka huomiseksi!

 

Kevään ihanimmista ihanimmat tapahtumat ovat tässä:   ͏    ͏    ͏    ͏͏

🐰 6–10.4 Elämys Ämmin pääsiäispolku

Tonttupolku on puettu pääsiäiseen: Tarinoita ja totuuksia pääsiäisestä. Saattaa polulta löytyä muutama pääsiäismunakin. Tervetuloa seikkailemaan!

🐰 8.4. Kaiken kansan pääsiäissauna klo 18–20. Saunan jälkeen mämmiä ja pääsiäistaikoja. Hinta 20 €/henk. Ei etukäteisilmoittautumista

🐰 9.4 Elämys Ämmin pääsiäisen juhlabrunssi klo 10–12 Tule nauttimaan pääsiäisen upeista mauista Elämys Ämmin tunnelmalliseen tupaan. Hinta 14,50/henk.

🐰 25.4 Kyläsauna klo 16-20

🐰 6.5. Seitsemän kukkaa lautasella

Ihanalla kevään syötävien kukkien kurssilla saat selkeän opastuksen Suomen luonnon yleisimmistä, helpoiten käytettävimmistä ja suosituimmista luonnonkukista.

Kättä lyövät niin vanhan kansan viisaus, kuin uusimmat trendit.

Tapahtumassa opit kädestä pitäen, mitä, mistä ja miksi kerätä! Saat myös tietää herkullisimmat makuparit ja Sannan suosikkireseptit.

Teemme yhdessä kolmen ruokalajin illallisen ja herkuttelemme Elämys Ämmin pihapiirissä.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai tietämystä kukista.

Olet tervetullut hemmottelemaan itsesi pilalle! Hinta 46 €/henk. Ilmoittautumiset 0456690669 tai sanna@ammila.fi

🐰 18.5. Retkeilypäivä

Sanna ja Timo ovat vaeltaneet Espanjan, Portugalin ja Suomen halki ja yhteisiä vaelluskilometrejä on kertynyt yli 5000!

Miten valmistautua lähes 2000 km:n kaukovaellukselle? Miten tehdään itse hyvää ja ravitsevaa retkiruokaa? Mitä pakataan rinkkaan? Näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin saat vastauksen helatorstaina Sannan ja Timon Retkeilypäivänä. Tapahtuma pidetään Elämys Ämmin idyllisessä luontoympäristössä.

Ohjelmassa:

10.00 Nuotioaamiainen

11.00 Metsäjooga

12.00 Retkiruokakurssi ja päivätirsat

15.00 Vaellustarinoita ja parhaita vinkkejä kaukovaellukseen

17.00 Maasavusauna ja metsäporeet

19.00 Metsäinen iltapala

Päivän hinta 99 €/henk. Mukaasi saat tuhdin tietopaketin retkiruokien valmistuksesta, vaellusvinkeistä ja pariskunnan "Apostolinkyydillä päästä varpaisiin"-kirjan.

Majoituspaketti satumökeissä tai tentsilessä maalaisaamupalalla 60 €/henk. Kuuletko jo metsän kutsun?

ilm. sanna@nuorcamino.fi tai 040 663 1077

 

Huhtikuun villiyrttivinkki liittyy koivunmahlaan:

Koivut alkavat tuottaa terveysjuomana pidettyä mahlaa heti pintamaiden sulettua ja valutuskausi kestää vajaan kuukauden ilmoista riippuen. Ajatuksen tasolla mahla on huikea juttu: Maitiaisneste, joka herättää lehdet kasvukauteen. Ennen vanhaan se oli voimajuomaa, joka virvoitti talven uuvuttamat ihmiset. Jos jokin on kevään juoma, niin mahla!

Mahlaa on kerätty kautta aikojen janojuomaksi ja luonnon lääkeaineeksi. Mahlaa on käytetty muun muassa aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen ja paastojuomana. Myös shampoon ja saippuan korvikkeena mahla toimii. Jotkut koivun siitepölyallergiasta kärsivät ovat havainneet, että oireet helpottavat, jos mahlan käytön aloittaa ennen siitepölykauden alkua ja jatkaa kauden aikana. Ainoa oikea janojuoma saunaan on koivunmahla, se poistaa kuonaa ja hikikin haisee harvinaisen pahalle. Kokeile vaikka!

Koivunmahla sisältää muun muassa ksylitolia, proteiineja, aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Se lisää hammasterveyttä, poistaa selluliittia, alentaa kolesterolia, edistää maksan ja munuaisten terveyttä ja uudistaa ihoa.

Mahlaa voi käyttää veden sijasta kahvin ja teen keitossa. Siitä voi valmistaa olutta, simaa ja jopa viiniä. Sen voi keittää siirapiksi, valmistaa smoothiet ja käyttää taikinoiden nesteenä. Mahla on luonnon lahja ihmiselle, joten keruun aluksi ja lopuksi koivua pitää kiittää ja taputtaa. Halatakin saa.

Ja mahlanvalutuksen jälkeen koivusta puskevat ihanat, pienet hiirenkorvat, mutta se onkin sitten jo toinen tarina. Ja täällä Elämys Ämmissä me rakastamme niitä toisia tarinoita! Ja niitä toisia tarinoita tarjolla mm. Seitsemän kukkaa lautasella-kurssilla 6.5.

 


Kevät,

keltainen ja vihreä.

Päivä pitenee hetki hetkeltä,

tunti tunnilta.

Kirves puupinon päällä

odottaa hakkaajaa.

Luonto herättää talvisen nukkujan.

Auringon myötä

putoaa pipo päästä,

lapaset käsistä.

Muurahaisen marssi,

sirkkalehtien suhina,

voimistuvat värit,

energiat, jotka virtaavat sisään ovista ja ikkunoista.

Ensimmäiset kahvit iltapäiväauringossa.

Nautin hetkestä täysin siemauksin ja

talletan sen muistoihini.

Arki antaa ja ottaa.

Huomenna sataa taas ja ylihuomenna.

Mutta tänään se alkoi, oikea kevät.

-Sanna-

 

Iloa, valoa ja onnenpipanoita sinulle pääsiäiseen ja koko huhtikuuhun!

t. Sanna

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti