Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Onni ei tule etsien vaan eläen

Terveisiä Ämmilästä!


Vietin tämän viikonlopun työkaverini ja
 hyvän ystäväni seurassa.
Arkisin tuntuu että aika hupenee aivan liian nopeaan 
ja aina jää niin paljon asioita puhumatta.



Käytiin katsomassa  lehmiä,
kilisteltiin hyvälle ystävyydelle,
herkuteltiin Porvoolaisella käsintehdyllä suklaalla
ja katseltiin tähtiin ja niiden taa.
Etsittiin hitaan ja onnellisen elämän luksusta,
jossa mieli lepää.


Kalakeitto on yksi lempiruuistani.
Se maistuu parhaimmalta kesällä
 kun raaka-aineet ovat tuoreimmillaan:
Uudet perunat, porkkanat ja kesäsipulit
juuri pellosta nostettuna, 
kala merestä,
kattila nuotiolla ja hyvää seuraa ympärillä.


Eilen halusin tarjota ystävälleni pienen palan kesää. 
Vaikea maaliskuussa saavuttaa edellä mainittua tunnetta,
 mutta hyvässä seurassa tuntui kuin olisin ollut
askeleen lähempänä keskikesän juhlaa.


Kolmen kalan keitto
Puoli kiloa perunaa
kolme porkkanaa
iso sipuli
Pieni pala kylmäsavulohta
palanen merilohta
palanen savulohta
tinkimaitoa tai kermaa
suolaa, pippuria
tuoretta tilliä ja voita

Kuullota kuutioidut perunat, porkkanat ja sipuli kevyesti voissa kattilassa. Lisää vesi ja pieneksi kuutioitu kylmäsavukala.
Keitä perunat lähes kypsiksi, lisää merilohi, tinkimaito tai kerma, ja hienonnettu tilli.
Mausta suolalla ja pippurilla, lisää vielä lopuksi savulohi.

Herkuttele tuoreen saaristoleivän kera.



Leipä ohjeen löysin täältä. Täällä meidän lähikaupassa ei aivan kaikkia reseptin aineita, joten alla oma versioni:



Gluteiiniton saaristoleipä
1 iso tölkki tummaa kukko olutta
50 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1  tl ruususuolaa
1,5 dl tummaa siirappia
2 dl pellavarouhetta
1 dl gluteiinittomia kaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoa
2 dl Semper Grov-jauhoseosta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta



Lämmitä olut kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon. Sekoita psyllium oluen joukkoon ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon suola, siirappi, pellavarouhe ja kaurahiutaleet. Lisää viimeisenä taikinaan keskenään sekoitetut jauhot ja kaakao. Vaivaa muutama minuutti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kaada taikina rasvattuun leipävuokaan. Anna kohota 30 min. ja laita leipä 200 asteiseen uuniin. Paista ensin 30 minuuttia, ota leipä pois uunista ja voitele pinta vesi-siirappiseoksella. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja anna paistua vielä 40 minuuttia.



En ole lainkaan varma löysimmekö viikonlopun aikana vastauksia kysymyksiimme,
mutta uusia kysymyksiä kyllä senkin edestä...

Kiitos Veera viikonlopusta!
Ihanaa että olet olemassa!
Parhaat vuotemme ovat totta totisesti vielä edessäpäin!
t. Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti