Mihin katosi kesä,
joka antoi niin paljon?
Villiyrttejä, lähiruokaa,
yöpymisiä, kohtaamisia, muistoja,
haleja, hyvästejä ja mahdollisuuden uuteen alkuun.
Intohimoa elämään...
Suljen hiljaa oven kesään ja annan syksyn tulla...
Juurekset, marjat, punaposkiset omenat,
pienet, suuret kaalit.
Puimurin jyrinä pellolla,
kumisaappaat ja pipo.
Pimeät illat, villasukat ja kynttilän lepattava valo.
Tervetuloa syksy, täällä ollaan valmiina <3
Ruispuolukkasämpylät
5 dl vettä tai piimää
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl ruususuolaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl ruisjauhoja
7 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
0,5 dl sulatettua voita
2 rkl kuivattua hortaa
2 dl puolukoita
Lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää 1 rkl juoksevaa hunajaa, suola ja hiiva.
Lisää ruisjauho ja alusta taikinaan loput jauhot.
Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
Kauli taikinasta 20 x 30 cm kokoinen levy, ripottele pinnalle puolukat ja horta, lisää päälle hunajaa ohuena nauhana. Rullaa taikina käärölle ja kieritä molemmista päistä kevyesti. Leikkaa paloiksi, siirrä uunipellille ja nostata hyvin liinan alla.
Paista 225 asteessa n. 15 min.
5 dl vettä tai piimää
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl ruususuolaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl ruisjauhoja
7 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
0,5 dl sulatettua voita
2 rkl kuivattua hortaa
2 dl puolukoita
Lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää 1 rkl juoksevaa hunajaa, suola ja hiiva.
Lisää ruisjauho ja alusta taikinaan loput jauhot.
Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
Kauli taikinasta 20 x 30 cm kokoinen levy, ripottele pinnalle puolukat ja horta, lisää päälle hunajaa ohuena nauhana. Rullaa taikina käärölle ja kieritä molemmista päistä kevyesti. Leikkaa paloiksi, siirrä uunipellille ja nostata hyvin liinan alla.
Paista 225 asteessa n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti